2018-04-12 06:39:59• hírek • közlemény

Örömautózás beteg gyerekeknek a Hungaroringen

Felkészülni, kész, rajt! Indul a gyógyulás! Idén április 7-én, immár kilencedik alkalommal került újra megrendezésre az Örömautózás a Hungaroringen, melyen Szatmár megyéből, a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja révén, 15 személy vett részt.

Így újra óriási élményben volt része az onkológián kezelt gyerekeknek, akik szombat hajnalban nagy izgalommal indultak útnak Mogyoród felé, ahol már várta őket az Örömautózás Team 180 rally autója. Voltak, akik először vettek részt ezen az eseményen, és olyanok is, akik már többször autóztak a jól ismert Hungaroringen, ahol olyan híres autóversenyzők, mint Prost, Lauda, Senna, Schumacher vívtak emlékezetes, autós csatákat.
 
A regisztráció után igyekeztek a gyerekek autót, valamint pilótát választani, majd elkezedődhetett a várva-várt autózás. Boldogan számolgatták, hogy milyen autókkal száguldottak már és melyiket kell mindenféleképpen kipróbálni. A nagy autómárkák között fellelhető volt például a Porsche, Lamborghini, Maserati, a Mercedes sportváltozata, Subaru, valamint a különböző és egyedi tuningautók is. Közben bűvész varázsolta el azokat, akik nem autóztak, majd táncos produkció és koncert következett, de volt arcfestés és számtalan ajándék is.
 
A szervezők és az autóztatók profizmusukról tettek tanúbizonyságot, ugyanis nem lankadó kedvvel és türelemmel fogadták a velük utazni vágyó „segédpilótákat“, megajándékozva őket apró meglepetésekkel a megtett kör végén. Azért, hogy a kísérők se maradjanak ki az élményből, néhány terepjáró sorakozott fel az „off-road“-ozni vágyóknak, illetve egy driftelős buszon utazhattak, imitálva a jeges utat. A szervezők mindezek által kellő hangsúllyal rámutattak arra, hogy mekkora felelőséggel és áldozattal jár egy súlyos betegségben szenvedő gyermek ápolása, valamint mit tehet a család, a barátok és a környezet mindezért, mennyiféle módon adható támogatás szülőknek és a gyermeknek a gyógyulás felé vezető úton.
 
Az eseményen résztvevőknek az is feltűnhetett, hogy mekkora lelkesedéssel, tervszerűen és fegyelmezetséggel történt minden, ami szintén előfeltétele minden hatékony, segítő eseménynek. Erre már csak „hab volt a tortán“ az, amikor a versenyzők és a szervező csapatok meglepetés ajándékokkal, gyümölcsökkel, ivólevekkel, ízletes süteményekkel is kedveskedtek a gyerekeknek.
 
Mára már egyre többen megbizonyosodtak arról, hogy a kórházi ellátás mellett a lelket is gyógyítani kell, mely által gyógyulnak a fizikai betegségek is. Az élmény gyógyít, a mosoly, a jókedv erőt ad, elfeledteti a kockázatos mindennapokat. Az Örömautózás Csapata igyekezett együttes erővel reményt adni a beteg gyerekeknek és családjaiknak, akik egyébként az élet nem éppen derűs oldalát látják, viszont rajonganak az autósportért, és ezen a napon talán egy kicsit feledtetni tudták velük a problémáikat.
 
Köszönet illeti mindazokat (köztük a Reménysugár hűséges, szatmári támogatóit is), akik mindezt vallják, gyakorolják, illetve akik révén, alapos szervezést követően sikerült a beteg gyerekeknek (és szüleiknek) eltölteni egy élményekben és érzésekben gazdag napot egy igazán fantasztikus társaságban.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: